/** * Vetstoria floating button integration */

Ziekte van Weil

Wat is ziekte van Weil?
Ziekte van Weil wordt veroorzaakt door een bacteriesoort; de leptospirosen. Deze bacteriën komen over de hele wereld voor. Ze kunnen behalve de ziekte van Weil nog andere ziektes veroorzaken bij mens en bij dier. In Nederland zijn veel ratten besmet; waardoor de bacterie veel voorkomt in sloten en meren. Uw hond kan besmet raken door contact met de bacterie. Bijvoorbeeld door te zwemmen of contact met nat gras. Dit kan zeker ook in de stad.
Honden (en ook mensen) kunnen erg ziek worden van een besmetting met een leptospirose bacterie. De verschijnselen bij de hond kunnen variëren van algemene ziekteverschijnselen zoals verminderde eetlust, braken en koorts, tot uitputting, spiertrillingen, gele zlijmvliezen en ernstige nierproblemen. Bij niet gevaccineerde honden kan dit dodelijk aflopen.

Wat doen we eraan?
In de standaard enting zit altijd een enting die bescherming bied tegen de leptospirose bacterie. Uw hond is dus goed gevaccineerd tegen leptospirose.

Waarom dan een nieuwe enting?
Tot voor kort waren er vooral twee serogroepen van de leptospirose bacterie veroorzakers van ziektes in West-Europa. Echter steeds vaker komen er nu nog twee andere serogroepen voor. Er is nu een nieuw vaccin gemaakt welke ook bescherming bied tegen de andere twee “nieuwe” serogroepen van de leptospirose bacterie, zodat uw hond beter beschermt is.

Indien u nog meer informatie wilt lezen over de ziekte van Weil kijk dan ook eens op de volgende site: https://www.leptospirose.nl/