Amber Petri

Amber Petri

Amber Petri, geboren in 1965, werkt sinds 2004 als assistente in de praktijk. Dat doet zij voor 32 uur per week. Haar achtergrond is die van het theater, waarin zij tien jaar een rol heeft gespeeld. Vervolgens had ze een eigen broodjeszaak en werkte ze in de horeca.

Dieren in de hoofdrol
Dieren spelen een hoofdrol in haar leven, wat de overstap naar dit werk verklaart..Ze houdt veel van dieren. Thuis lopen drie eigenzinnige katten rond en een eigenwijze, Engelse Cocker Spaniël die Bommel heet. Amber is graag buiten. Ze wandelt uren met haar hond en is ook op de tennisbaan te vinden. Het aanvoelen van dieren, voelen wat zij nodig hebben, vindt zij een belangrijke eigenschap. Of dat nu een knuffel, schone kattenbak of pijnstiller is. De liefde die ze dagelijks van dieren terugkrijgt, thuis en in de praktijk, verrijkt haar leven. Van het met dieren (en hun baasjes) bezig zijn wordt ze nooit moe. Integendeel, het geeft haar juist veel energie. En die gebruikt ze om ook eindeloos te lezen, haar grootste hobby.

Naast haar werk als assistente is ze ook diëtiste van de dieren. Haar eigen ervaring met diëten komt daarbij goed van pas. Voor te zware dieren heeft ze verschillende methoden om ze te laten afvallen, vertelt ze. Dat kan door middel van medicijnen of met speciaal dieetvoer. Met de eigenaren van deze dieren maakt ze een plan van aanpak, waarbij het tussentijds wegen belangrijk is uiteraard. Een dieetafspraak is gratis, dat is service van de praktijk, alleen voor speciaal voer of eventuele medicijnen moet natuurlijk wel betaald worden.

*foto’s door: Bibi van Gageldonk, tekst Conny Wittekoek