Barbara Lasierra

Barbara Lasierra (2)

Barbara Lasierra, geboren in 1975, werkt sinds 2000 in de praktijk als assistente, voor 1 dag per week. Barbara heeft eerst een 4-jarige HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd en daarna de 5-jarige HBO-opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde. Tussendoor is ze nog 8 jaar in de horeca werkzaam geweest. Van alle markten thuis dus.

Relatie met mens en dier
Haar grootste prioriteit is het helpen van een dier, maar daarnaast wil ze ook dat de eigenaar met een tevreden gevoel naar huis gaat. Verder vindt ze het contact met mensen en dieren belangrijk, maar minstens zo belangrijk vindt ze de relatie tussen mens en dier onderling. Vooral omdat in haar vakgebied (de natuurgeneeskunde) het fysieke welzijn van het dier nauw kan samenhangen met de psyche van het dier. Dat daarbij haar beide opleidingen nu heel toepasselijk blijken te zijn, is vast geen toeval.

Thuis
In haar privé-leven heeft ze ook bezigheden genoeg met haar kinderen Jayden (2005) en Nick (2008), haar vijf katten en hond Luna. ’Vier katten komen uit het asiel’, vertelt ze en nummertje vijf besloot op een dag dat hij bij hen wilde wonen. Met toestemming van de eigenaar is hij met hen meeverhuisd. Uitgebreid koken en winkelen doet ze ook graag, als er tijd overblijft. Ook heeft ze een nieuwe hobby: het maken en decoreren van taarten en cupcakes.

*foto’s door: Bibi van Gageldonk, tekst Conny Wittekoek