Olivier van Doorne

Olivier van Doorne, geboren in 1978, is sinds 2005 in de praktijk werkzaam als dierenarts. Sinds 2007 is hij mede-eigenaar van de praktijk aan de Beeklaan, samen met Bob Breuk, waar hij fulltime (en meer) werkt. Hij vindt heel veel onderwerpen van de diergeneeskunde leuk, maar heeft speciale interesse in internistische problemen en chirurgie. Hij vindt het belangrijk om de best mogelijke behandeling voor een dier uit te stippelen en tegelijkertijd het zo praktisch mogelijk te maken voor de eigenaar. ’Lief zijn voor dieren, zodat zij zich zo gemakkelijk mogelijk voelen’ hanteert hij daarbij als uitgangspunt.

Gezelschapsdieren
Helemaal gek van dieren was Olivier als kind al en dus was het niet verwonderlijk dat hij in Utrecht diergeneeskunde ging studeren. Daar nam zijn enthousiasme voor het vak en zijn liefde voor dieren alleen maar toe, waarbij hij zich steeds meer ging richten op gezelschapsdieren. In Portugal heeft hij straathonden en katten helpen steriliseren en castreren. Ook als hondentrainer liet hij zich niet onbetuigd. Zelf heeft hij een poes, die enorm van knuffelen houdt en een jonge hond Jules, die ook dagelijks op de praktijk komt “assisteren”.

Buitenmens
Olivier heeft zijn roots in Alkmaar liggen en hoewel hij vijf jaar met plezier in Den Haag heeft gewoond, heeft hij er toch voor gekozen een rustiger woonstek te zoeken. Samen met zijn vriendin kocht hij een huis in Monster, zodat ze de drukte van de stad kunnen ontlopen, zonder het strand te hoeven missen. Olivier houdt van sport en buiten zijn. Dagelijks fietst hij door de duinen naar zijn werk en in de weekenden tennist hij graag.

*tekst: Conny Wittekoek